четвер, 27 січня 2011 18:35

Акт приватизації може скасувати тільки суд

"Наприкінці минулого року звернулася в кадастрове бюро із заявою про приватизацію земельної ділянки. З'ясувалося, що сусіди торік приватизували й моїх 2 сотки землі. Зі мною ніхто не погоджував меж. Тепер в них 20 соток, а в мене 16, хоча має бути порівну. У бюро радять найняти адвоката й звертатися до суду. Мовляв, лише він може скасувати акт про приватизацію. Але в мене немає грошей на адвоката, часу й здоров'я. Як бути?".

Запитує 65-річна Надія Бердник із Черкас.

— Земельний кодекс зобов'язує погоджувати межі приватизованих ділянок із сусідами, — розповідає 25-річний Андрій Булатецький з юридичного відділу головного управління держкомзему в Черкаській області.

— Якщо цього не зробили, то сусід може позиватися до суду. Лише суд має право скасувати акт і повернути цій жінці її частину землі. При цьому, зазначу, що Закон України "Про прокуратуру" каже, що інтереси пенсіонерів, інвалідів та інших малозахищених верств населення в суді представляє прокуратура. Надії Бердник слід звернутися в прокуратуру із заявою, представити пенсійне посвідчення, відповідні документи. Відмовити в цьому їй не мають права. Судові клопоти візьме на себе прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «Акт приватизації може скасувати тільки суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі