середа, 02 лютого 2011 21:40

Судитися із ДАІ допоможе чорна скринька

Відеореєстратори — пристрої, що ведуть відеозапис руху машини, установлює компанія "Віатек", що на вул. Філатова в Києві.

До пристрою завбільшки з магнітофонну касету під'єднують кілька відеокамер.  Найдешевший, ціною $360, працює з трьома камерами. Дорожчий відеореєстратор, за $1 тис., можна оснастити вісьмома камерами. Такий стійкіший до струсів, має міцніший корпус.

— Одну камеру ставимо в салоні авто. Для зовнішнього спостереження — камери біля дзеркала заднього виду. Третю камеру ховаємо над  заднім склом або за решіткою радіатора, — розповідає продавець-консультант Дмитро Глуцький, 24 роки. — Усю інформацію обробляє відеореєстратор. Запис зберігають. Він фіксує місцезнаходження авто, зміни швидкості руху, кут повороту керма, якість дорожнього покриття, наявність перешкод, колір світлофорів, дорожню розмітку, позицію інших машин на дорозі. Дані відеореєстратора стануть у нагоді в суперечках із ДАІ або після аварії як доказ у суді.

Інформацію треба переносити на домашній комп'ютер. Там же можна переглянути запис. Пристрій працює в автономному режимі, як чорна скринька літака.

Зараз ви читаєте новину «Судитися із ДАІ допоможе чорна скринька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі