четвер, 13 серпня 2020 05:36

Початківець вмикає поворот за три квартали

— Початківця одразу видно на дорозі. Деякі водії таким допомагають, а деякі — самостверджуються — підрізають, сигналять, — каже 58-річний Анатолій Пугач, водій-професіонал, 33 роки пропрацював далекобійником.

— Початківець вмикає поворот за три квартали до маневра. Чекає, доки всі автівки проїдуть, і вже тоді повертає. Часто підгальмовує, де це недоречно, дистанцію тримає таку, що там КрАЗ поміститься. У цей час туди завжди хтось вклиниться.

Щоб упевненіше почуватися на дорозі, початківцю варто навчитися паркуватися передом і задом із першого разу. На це піде тиждень щоденних 2-годинних тренувань. Це розвине відчуття габаритів автомобіля.

Треба зрозуміти, що більшість водіїв досвідченіші й вони не допустять ДТП, тому варто діяти різкіше при поворотах в інший ряд.

Не варто займати без потреби крайню ліву смугу. А на двосмугових міжміських дорогах краще рухатися ближче до узбіччя, щоб інший транспорт безпечно міг обігнати.

Часті пригальмування краще замінити гальмуванням двигуном — просто знімайте ногу з газу. Це і колодки збереже і не дратуватиме водіїв позаду.

Зараз ви читаєте новину «Початківець вмикає поворот за три квартали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі