вівторок, 09 березня 2021 19:00

Назвали звички, яких треба уникати, доглядаючи за волоссям

Назвали звички, яких треба уникати, доглядаючи за волоссям
Використання фенів, плойок чи прасок занадто часто також не має сприятливого впливу на волосся. Фото: pixabay

Красиве волосся часто залежить від догляду за ним.

Іноді в ході турботи можна допускати помилки і не здогадуватись про них, пишуть 24 Новини.

Однією з таких помилок є неправильно обрані засоби для догляду. Шампунь має бути за типом шкіри. Бальзами, маски, термозахист – відповідно до самої волосини. Ще одна проблема, коли ці засоби наносять неправильно. Наприклад, бальзам і маски не слід давати безпосередньо на шкіру голови та високо на волосся. Ці засоби про догляд саме за волосиною, а потрапивши на шкіру, можуть нашкодити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сіль і перець". Які зараз тренди у фарбуванні волосся

Розчісувати волосся згори вниз здається природнім, але такий спосіб може пошкодити його, особливо, якщо воно схильне до сплутування. Треба прочісувати волосся знизу та поступово підійматися догори, розплутуючи усі вузлики. Зубці гребінця мають бути широкими. Коли волосся повністю прочесане, треба провести по ньому гребінцем від коренів і аж до кінчиків.Тоді правильно розподілиться жир, який з'являється на поверхні шкіри голови, а сухість та ламкість волосся вдасться попередити. Часто його чесати також не варто.

Терти волосся рушником - поганий спосіб для висушування, бо призводить до ламкості та може спровокувати випадіння ослабленого волосся. Треба скористатися м'яким рушником та легко промокнути зайву вологу без тертя.

Використання фенів, плойок чи прасок занадто часто також не має сприятливого впливу на волосся. Робити "гаряче" укладання волосся треба не частіше двох разів на тиждень і обов'язково використовувати термозахист.

Не треба мити волосся кожен день, тому що видаляються натуральні жири, які його захищають і воно стає сухим і ламким. Помилково вважати, що для відрощування довгих локонів слід уникати регулярних стрижок. Насправді потрібно кожних 8 – 12 тижнів підстригати кінчики волосся, щоб зберегти його силу та здоров'я, особливо, якщо воно січеться.

Гаряча вода зневоднює шкіру голови та саме волосся, яке стає більш вразливим до ушкоджень. Крім того, при жирному типі шкіри гаряча вода провокує підвищення саловиділення. Використовувати теплу воду треба хоча б для ополіскування волосся.

Гребінець для розчісування теж потребує гігієнічної чистки. Щотижня треба його мити шампунем і регулярно очищати від волосся. Це потрібно для того, аби усунути з гребінця залишки жиру, який потрапив з волосся.

Мокре чи вологе волосся легко травмувати, тому варто йому дати висохнути, а вже після цього розчісувати. Можна використовувати гребінець з рідкими зубцями і розчісувати волосся знизу догори.

Помилку, яку роблять під час миття голови, назвала стилістка зі США Фелісіті. Часто шампунь на волосся наносять один раз, але це треба робити двічі. Коли миємо шампунем вперше, то шкіра голови очищається від усіх засобів для укладання волосся, які використовувалися раніше.

Зараз ви читаєте новину «Назвали звички, яких треба уникати, доглядаючи за волоссям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі