неділя, 04 березня 2012 07:45

Дельфінотерапія ідеально допомагає при депресії
11

Фото: фото: Яна ХОДЕНКО

Рік тому я пережила страшенну депресію після того, як мене покинув мій хлопець, – розповідає 24-річна Галина з Одеси. – Я дуже схудла, постійно плакала. Мої друзі вже не знали, що зі мною робити: намагалися водити мене у різні цікаві місця, але на все я дивилася з апатією. Коли подруга запросила до дельфінарію на шоу, а потім запропонувала поплавати з дельфінами – від депресії не залишилось і сліду.

Дельфінотерапія не має протипоказань

„Я працюю з дельфінами уже близько десяти років і давно помітив, що спілкування з ними приносить не тільки естетичну насолоду, а й користь здоров'ю. Навіть просте споглядання дельфінів позитивно впливає на людську психіку й емоційний стан. Наприклад, вивести людину з депресії дельфін може за один-два сеанси, тривалістю 30-40 хвилин кожний. До того ж, дельфіни часто допомагають справитися з емоціями краще за сімейного психолога", – розповідає психолог-дельфінотерапевт Олексій Федорів.

Окрім депресії, за словами пана Олексія, дельфіни здатні лікувати порушення обміну речовин, неврози, порушення сну, також вони знижують частоту приступів астми та рівень цукру в діабетиків.

„Найкраще дельфіни допомагають дітям. Наприклад, діти з ДЦП, плаваючи на дельфінах, починають рухати ніжками й ручками, малюки, які отримали серйозну психологічну травму – починають сміятися, а діти-аутисти поступово починають спілкуватися не тільки з дельфінами, але й з людьми, – розповідає психолог-дельфінотерапевт, і додає: – У моїй практиці були випадки, коли дитина в два роки не розмовляла взагалі, а після трьох сеансів сказала вперше слово „мама". Також пам'ятаю, як 5-річний хлопчик після автокатастрофи повністю втратив пам'ять і тільки після десяти сеансів дельфінотерапії згадав своє ім'я, маму, тата".

Сеанси дельфінотерапії проводять спеціалісти-дельфінотерапевти разом з реабілітологами й психологами при дельфінаріях. Перед початком курсу дельфіна навчають за спеціальною програмою. Вартість одного сеансу дельфінотерапії складає від 600 до 1000 гривень в залежності від місця проведення сенсу (басейн чи море) і пори року (зимові сеанси коштують дешевше).

„Ультразвук, який видає дельфін, не тільки стимулює у людини виділення ендорфінів, так званих „гормонів щастя", а й проводить масаж на клітинному рівні, знімаючи біль у два рази ефективніше за механічний ультразвук. До того ж, діти з порушенням слуху після десяти сеансів дельфінотерапії починають краще чути. Корисні навіть „звуки дельфінів", записані на диску – вони підвищують життєвий тонус й загальний рівень енергії людини", – пояснює Олексій Федорів.

Лікарі радять вагітним купатися з дельфінами

„Щоб перейми проходили легше, я раджу майбутнім мамам кілька разів просто поплавати з дельфінами в басейні. Тоді не тільки пологи пройдуть набагато простіше, а й діти народяться енергійними та більш стійкими до хвороб", – радить психолог-дельфінотерапевт Олексій Федорів.

За словами пана Олексія, дельфіни під час сеансів віддають свою енергію як маленьким, так і дорослим пацієнтам, а тому найкращою подякою дельфіну за лікування буде поцілунок в кінці сеансу, адже „морські лікарі" більше за все люблять цілуватися.

Зараз ви читаєте новину «Дельфінотерапія ідеально допомагає при депресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі