вівторок, 24 травня 2011 16:37

Налякані білоруси розкупили майже всі найгірші автівки в Прибалтиці

Налякані білоруси розкупили майже всі найгірші автівки в Прибалтиці

Жителі Білорусі почали масово скуповувати автомобілі, щоб встигнути до 1 липня, коли в країні будуть підвищені мита на іноземні марки.

Імпорт здійснюють переважно із сусідніх прибалтійських країн, зростання економіки яких прискорилося завдяки підвищеному попиту на авто.

"Віддаємо гроші за будь-який автомобіль, який можна купити, перш ніж будуть збільшені тарифи. Купуємо і якісні автомобілі, і розвалюхи", - розповів Микита Шушко, який здійснює доставку автомобілів в Білорусь з Прибалтики.

У Литві, Латвії та Естонії за перші три місяці 2011 продажі автомобілів збільшилися на 83%. А внутрішній валовий продукт в Естонії виріс на 8%, у Литві - на 6,9%. Ці темпи є найвищими в Євросоюзі. Інформація про те, наскільки це зростання пов'язане зі збільшенням продажів автомобілів, поки недоступна.

"Покупці з Білорусі, готуючись до підвищення мит, очистили наш автомобільний ринок за два роки. Вони купили багато справжнісінького сміття. На щастя, тепер ці машини не є частиною естонського автопарку", - зазначив Ааре Стейнберг, глава компанії, що займається продажем старих автомобілів в Талліні.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Налякані білоруси розкупили майже всі найгірші автівки в Прибалтиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі