пʼятниця, 27 квітня 2012 00:45

Жінка віддала начальниці нирку і втратила роботу

— Якщо ти мене так зневажаєш, поверни мою нирку, — говорить американка 47-річна Дебора Стівенс.

Торік вона віддала орган для пересадки начальниці Джекі Брасіа. Два тижні тому Джекі звільнила Дебору без пояснень.

— Я буду завжди вдячна Деборі. Вона зробила велику справу для мене, — каже 61-річна Джекі Брасіа.

Стівенс влаштувалася в дилерську компанію асистентом Брасіа в січні 2009-го. За рік у червні звільнилася і переїхала у Флориду. Незабаром повернулася у Нью-Йорк провідати дочку. Зайшла на попередню роботу. За чашкою чаю обговорили з начальницею останні новини. Та жартувала про здоров'я, нирки й донорство. Стівенс сказала, що готова допомогти.

Кілька місяців тому Дебора повернулася з Флориди у Нью-Йорк. Пішла влаштовуватися на колишню роботу. Її взяли. Невдовзі Джекі викликала асистентку і спитала, чи та серйозно тоді погоджувалася віддати орган.

— Я ствердно кивнула. Робила це не з користі. Просто не могла відмовити людині у потребі, — каже Дебора Стівенс.

Коли настав час оперувати, виявилося, нирка не підходить начальниці. Медики пересадили її хворому із Сент-Луїса. А Джекі отримала орган від донора із Сан-Франциско.

Щоб звільнена Дебора отримала свою нирку, необхідно зробити чотири операції.

— Вона мене тримала як запасний варіант. Скористалася посадою й зіпсувала мені життя, — говорить Стівенс.

Офіційна позиція компанії — жінка-донор після операції не справлялася з обов'язками. Просила забагато поступок через стан здоров'я.

— Коли після лікарні вийшла на роботу, керівниця часто кричала на мене. Не хочу навіть згадувати. Вона мене використала. Знала, що я погоджуся. Не могла ж я дати їй померти. Совість не дозволила б, — додає Дебора.

Вона живе у Нью-Йорку. Виховує двох дітей. З чоловіком розлучилася кілька років тому. Після операції має ускладнення — лікарі зачепили на нозі нерв. Грошей на дорогі ліки бракує.

Зараз ви читаєте новину «Жінка віддала начальниці нирку і втратила роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі