вівторок, 07 грудня 2010 02:45

Згоріло село і 350 гектарів лісу

На півночі Ізраїлю в районі гори Кармель неподалік міста Хайфа на п'ятий день змогли локалізувати найбільшу в історії країни лісову пожежу.

Ліси почали горіти 2 грудня. Через пориви вітру вогонь поширився дуже швидко. О 18.00 прем'єрміністр Ізраїлю 61-річний Біньямін Нетаньягу попросив допомоги в Росії, Греції, Італії та Кіпру. Сказав, що не вистачає вертольотів і хімікатів, щоб гасити вогонь. Пояснив, що через старе обладнання і брак техніки й досвіду ізраїльські пожежники не впораються. За півтори години прем'єр вилетів на місце трагедії.

Ізраїльтяни повідомляють, що першою їм запропонувала допомогу Туреччина.

— Ми дуже здивовані. Останнім часом між країнами напружені стосунки, — розповідає житель міста Хайфа. — Ще надіслали техніку з Австралії. Нетаньягу пообіцяв, що звідти привезуть професіоналів, яким удасться загасити вогонь до вечора понеділка.

Згоріло щонайменше 350 га лісу й одне село. Загинула 41 людина. Працівники зоопарку в Хайфі погодилися прийняти врятованих свійських і диких тварин.

— Ми молимося, щоб усе втихомирилося, — сказав президент Ізраїлю 87-річний Шимон Перес на церемонії, присвяченій святу Ханука.

За підпал арештували двох підлітків. За однією з версій, вони не загасили багаття після пікніка, за іншою — курили кальян і випадково підпалили суху траву.

Зараз ви читаєте новину «Згоріло село і 350 гектарів лісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі