вівторок, 22 травня 2012 07:30

Землетрус убив сімох людей і знищив сирів на 250 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS
  Городяни оглядають пошкоджену землетрусом ратушу в містечку Сант-Агостіно, неподалік Болоньї на півночі Італії. Будівля обвалилася остаточно після одного з повторних поштовхів у неділю по обіді. Стихія вигнала з домівок 11 тисяч людей
Городяни оглядають пошкоджену землетрусом ратушу в містечку Сант-Агостіно, неподалік Болоньї на півночі Італії. Будівля обвалилася остаточно після одного з повторних поштовхів у неділю по обіді. Стихія вигнала з домівок 11 тисяч людей

Щонайменше семеро людей загинули під завалами під час серії землетрусів на Півночі Італії, близько 50 поранені. 11 тис. жителів мусили залишити домівки. Три тисячі розмістили в наметах і готелях.

Епіцентр поштовхів був за 35 км від міста Болонья. Перший удар магнітудою 6 балів стався о четвертій ранку за місцевим часом у неділю. По обіді струснуло із силою 5,1 бала. Поштовхи тривали протягом дня. Зруйновані багато промислових та історичних споруд. У вцілілі будівлі люди бояться заходити.

— Я заплющую очі й бачу, як падає каміння, відчуваю, як дрижить земля. Страшно заходити до будь-якого будинку, — каже Філомена Ґатті. З трьома дітьми й чоловіком вона ночує в легковику "Фіат Пунто".

Північна Італія — промисловий регіон. Четверо із загиблих — робітники керамічної фабрики поблизу міста Феррара, опинилися під завалами на робочому місці. Ще один загинув у власній майстерні. Двоє жінок — 37-річна німкеня, що приїхала в справах, і місцева 100-річна довгожителька — померли від серцевого нападу під час евакуації.

У каплиці XVI ст. поблизу Феррари дах провалився на старовинні статуї ангелів. Незадовго перед цим споруду відреставрували. Роботи тривали вісім років.

У містечку Сант-Агостіно постраждав історичний центр, частково зруйнована ратуша.

— Ми щойно втратили нашу історію. Тут жили чотири покоління моєї родини, а тепер усе в руїнах, — каже 72-річний Лучано Френдо.

Збитки підраховують. У зруйнованих складах опинилися, зокрема, понад 300 тис. головок сирів пармезан та грана падано загальною вартістю близько 250 млн євро, повідомляє місцева влада.

Північ Італії вважають сейсмічно небезпечною. Останній землетрус магнітудою 5,3 бала в цій місцевості стався в січні.

Зараз ви читаєте новину «Землетрус убив сімох людей і знищив сирів на 250 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі