середа, 12 грудня 2012 07:00

Засуджений Сільвіо Берлусконі хоче у владу

— Зараз ситуація набагато гірша, ніж була рік тому, коли я пішов з уряду. Я не можу дозволити моїй країні потрапляти у рецесивну спіраль без кінця, — заявив 8 грудня колишній прем'єр-міністр Італії медіа-магнат 76-річний Сільвіо Берлусконі.

Оголосив про участь у виборах до парламенту, що відбудуться у березні 2013-го.

— Повертаюся в політику винятково через відчуття власної відповідальності.

Люди з оточення екс-прем'єра кажуть, він збирається повернутися у велику політику через три місяці.

Берлусконі майже упродовж 19 років просував інтереси правоцентристів. Очолював  партію "Народ свободи". Пішов у відставку 2011-го на тлі секс-скандалу та боргової кризи.  Тоді президент Джорджо Наполітано попросив колишнього єврокомісара Маріо Монті сформувати уряд. Новий прем'єр намагався жорсткою економією вивести країну з економічної кризи. Проте його методи не дали бажаного результату. Зараз понад мільйон італійців безробітні.

У минулому Берлусконі прославився інтимними зв'язками з неповнолітньою марокканською танцівницею Рубі та вечірками з повіями у власному маєтку. Наприкінці жовтня екс-прем'єра посадили на чотири роки до в'язниці за податкові махінації. Тоді він публічно вибачився, що завищив плату за надання телевізійних прав на трансляцію в Італії голлівудських фільмів, але гроші не повернув.

Через два дні після того, як Берлусконі заявив, що повертається в політику, 10 грудня, міланська поліція отримала наказ знайти марокканську танцівницю, що фігурує у справі Берлусконі.

— Я намагалася їй подзвонити, але мобільний був вимкнений. Вона прислала мені повідомлення. Сказала, що за кордоном. Я не знаю, куди вона поїхала і коли  повернеться, — коментує адвокат танцівниці Паола Бокарді.

Кажуть, начебто Рубі зараз у Штатах. Судовий розгляд її секс-скандалу з Берлусконі відклали до 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений Сільвіо Берлусконі хоче у владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі