вівторок, 11 липня 2017 00:40

За 18 років родину відвідали п'ятеро людей

Автор: www.dailymail.co.uk
  Американці Девід і Ромі Етчлі виїхали на Аляску 1999 року. Доти чоловік працював комп’ютерним експертом, дружина — офіціанткою в барі. Зараз продають вироби з ведмежих кісток і шкіри, щороку заробляють майже 10 тисяч доларів — 260 тисяч гривень
Американці Девід і Ромі Етчлі виїхали на Аляску 1999 року. Доти чоловік працював комп’ютерним експертом, дружина — офіціанткою в барі. Зараз продають вироби з ведмежих кісток і шкіри, щороку заробляють майже 10 тисяч доларів — 260 тисяч гривень

Американців 52-річного Девіда і Ромі Етчлі називають най­ізольованішою родиною в світі. Вони єдині, хто живе вздовж 400-кілометрової річки Новітна на Алясці. До найближчого міста — понад 300 км. Добиратися туди треба снігоходом чи моторним човном.

Пара має раз на рік відпустку тривалістю місяць. Двічі на рік ­Девід виїжджає поповнити запаси ­харчів. Решту часу живуть у будинку втрьох — із сином Скаєм.

— Час від часу доводиться переводити годинники на 2–3 години, — розповідає колишня офіціантка 44-річна Ромі Етчлі. — Усе залежить від тривалості дня. Час взагалі нас не хвилює. Треба думати, як захиститися від ведмедів і вовків. У найсильніші морози вони залазять в будинок. Постійно маємо запас димових гранат і патронів. Улітку дошкуляють москіти. Небезпечно виходити надвір без захисного костюма. Можуть зжерти заживо. Мені не бракує людей. Син народився тут. Він не знає іншого життя. Це щасливий 13-річний хлопчик, у якого з друзів — ми і собака. Коли закінчуються консерви, вбиваємо лося. Його м'ясо жорстке, але смачне. Також їмо ведмежатину. Але вона вже набридла.

Етчлі вирішили переїхати 1999-го. Тоді знайшли оголошення про продаж старої мисливської хатини на Алясці. Девід працював комп'ютерним експертом. Має диплом політолога.

— Девід познайомився зі мною на Алясці. Запропонував переїхати. Що мені було втрачати? Місце в барі? Кілька компаній пропонували Девіду провести супутниковий інтернет. Це було б чудовою рекламою. Відмовилися. Ми не для того втікали так далеко. За 18 років у нас було п'ятеро відвідувачів. Усі друзі, які збиралися провідати нас, відмовлялися від цієї ідеї. Ми купили однокімнатну хату. Зараз прибудували ще три. Зробили хороший паркан, щоб гризлі не залазили.

Електрику родина отримує із сонячних батарей і бензинового генератора. Цього вистачає, щоб було світло у будинку і працювали два ноутбуки. Обігріваються двома пічками. Дрова Девід ріже бензопилою. Запаси тримають у глибокому погребі. Там мають понад 1 тис. банок консервів. Воду качають ручним насосом. Миються у сауні. Туалет надворі.

Девід продає власноруч розмальвані футболки і вироби з ведмежих кісток і шкіри. Заробляють до $10 тис. на рік (260 тис. грн. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «За 18 років родину відвідали п'ятеро людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі