четвер, 24 квітня 2008 19:48

Восьмирічна дівчина подала на розлучення

Автор: фото: reuters/Khaled Abdullah
  8-річна Ноюд Мухамед Нассер жила у шлюбі з 30-річним чоловіком два місяці
8-річна Ноюд Мухамед Нассер жила у шлюбі з 30-річним чоловіком два місяці

8-річна Ноюд Мухамед Нассер з Ємену подала на розлучення із 30-річним Фаєзом Алі Тамером. Вона сама прийшла до суду й поскаржилася на чоловіка-ґвалтівника. Незважаючи на те, що позивачка неповнолітня, суддя вислухав скаргу й видав ордер на арешт її чоловіка та батька.

Дівчина розповіла, що Фаєз не випускав її з дому, бив і примушував вступати у статеві стосунки. Ноюд скаржилася батькам. Однак ті казали, що донька має слухатися чоловіка. Шлюб тривав два місяці.

За законами цієї країни, одружуватися можуть лише повнолітні. Такими тут вважають осіб, яким виповнилося 15 років. Однак 1998-го до закону внесли поправку. Згідно з нею батьки малолітніх дітей мають право укладати за них шлюбний договір. Статеві стосунки дозволяють із 15 років. За законами Ємена, чоловік може мати тільки одну дружину.

Суд дозволив дівчинці розлучитися з чоловіком. 30-річний Фаєз Алі Тамер заперечував свою провину. Казав: маю право робити з дружиною, що завгодно. Батька Ноюд також засудили. Судові експерти виявили в нього психічні розлади.

Дівчина виступала у справі жертвою. Однак суд ухвалив рішення про грошову компенсацію Фаєзові. Батьки Ноюд зобов"язані виплатити $250. Такі відшкодування зазвичай отримують чоловіки, якщо шлюб розривають з ініціативи дружини.

Ноюд житиме зі своїм дядьком у столиці Ємену Сані. У цій країні батьки часто одружують дітей заради грошей.

Зараз ви читаєте новину «Восьмирічна дівчина подала на розлучення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі