вівторок, 20 лютого 2007 16:17

Виграв 100 мільйонів євро і не з"явився

Досі не знайшли переможця популярної в Європі лотереї "Супер Євромільйонс". 9 лютого хтось виграв 100 млн євро.

Квиток купували у Бельгії. Це найбільша сума, яку вдалося зірвати в лотерею в цій країні. Попередній "рекорд" становив 75,7 млн. Їх виграла пара з Брюсселя. Обоє приїхали до офісу компанії через день після розіграшу.

— А цей переможець усе ще не вийшов на зв"язок з нами, — дивується прес-секретар національної лотереї Анн Пюблі. — Таке трапляється вперше.

Водночас називати місто, де придбали щасливий квиток, поки що відмовляються. За правилами, якщо переможець не забере виграшу протягом 20 тижнів, гроші переходять у розпорядження організаторів лотереї. Їх витратять на підтримку культури, спорту, соціальні програми та наукові дослідження.

У день розіграшу, щоб зірвати цей джек-пот, бельгійці витратили на лотерейні квитки 13,1 млн євро. Щасливчик поставив на 14, 16, 30, 36 і 46, а також на дві додаткові цифри 2 і 8.

Житель Бельгії є 77-м європейським гравцем, який за час існування "Супер Євромільйонс" виграв понад 10 млн. Його шанси закреслити сім необхідних цифр з першого разу дорівнювали одному із 76 275 360.

Лотерея "Супер Євромільйонс" була організована з нагоди третьої річниці європейської лотереї, яку розігрують у дев"яти країнах: Франції, Іспанії, Великій Британії, Люксембурзі, Бельгії, Швейцарії, Португалії, Ірландії й Австрії.

Світовий рекорд виграшу в азартних іграх — $373 млн — був встановлений в американській лотереї в травні 2000-го. А в січні цього року 84-річний американець Джим Вілсон разом зі своєю дружиною виграли $254 млн у лотереї "Джек-пот Пауербола".

Зараз ви читаєте новину «Виграв 100 мільйонів євро і не з"явився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі