четвер, 19 листопада 2009 19:23

У Москві вбили шістьох студентів

16 листопада працівники Міністерства внутрішніх справ Росії прочитали в 10 московських вузах лекції про те, як не стати жертвами шахраїв. За останні два роки в російській столиці вбили шістьох студентів. На їхні імена шахраї реєстрували фірми-"одноденки". Через них брали кредити, перераховували великі суми за кордон. Потім убивали як свідків.

Торік на 24-річного старшокурсника філологічного факультету Ігоря оформили 36 фірм. За кілька місяців через них перевели в готівку 16 млрд рублів. Хлопцеві платили за це по тисячі рублів на тиждень (300 грн. — "ГПУ"). Коли фірмами зацікавилася міліція, підставний директор зник. Невдовзі Ігореве тіло знайшли у лісосмузі в Калузькій області.

— Найчастіше злодії обирають студентів гуманітарних факультетів, які приїхали до Москви з інших міст, — розповідали на лекціях. — Вони прописані в іншому регіоні, тому їх важче знайти. Гуманітаріїв простіше обдурити, бо вони погано знають закони та не розуміються на бухгалтерії.

На паспорт оформили 30 підставних фірм

Кілька місяців тому на паспорт 20-річного Максима Нікітенка оформили понад 30 підставних фірм. Через них щотижня переводили понад 1 млрд рублів на закордонні рахунки. Нікітенко про це не знав. Підписував папери, за це раз на тиждень отримував по 2–3 тис. рублів. Він приїхав до Москви з міста Пенза. Стати директором фірми йому запропонував незнайомець біля університетського гуртожитку.

Щодо Нікітіна порушили кримінальну справу за шахрайство. Він відбувся штрафом, бо допоміг міліції вилучити в злочинців 790 млн рублів. Їх хотіли відправити за кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Москві вбили шістьох студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі