пʼятниця, 29 грудня 2017 07:10

Українців чекає хвиля тотального подорожчання інтернету та ТВ

У вересні–листопаді в Україні подорожчали інтернет і телебачення. Більшість провайдерів підняли тарифи на 10–20%. Протягом найближчих шести місяців вартість інтернет-послуг в Україні може зрости ще на 20%, прогнозують в Інтернет-асоціації України.

Порівняно з країнами ЄС і СНД, в Україні значно нижчі тарифи на широкосмуговий інтернет. Тому, щоб вижити і продовжувати розвиватися, оператори будуть змушені піднімати розцінки. Наступне різке подорожчання очікують у першій половині 2018 року.

Окремі компанії вже підвищили тарифи цієї осені. Наприклад, компанія "Воля" з 1 листопада в середньому збільшила тарифи на 10% і тепер пропонують послуги "Телебачення+Інтернет" вартістю від 190 до 389 грн (залежно від кількості каналів).

У нестабільних фінансових умовах і постійному зростанні цін у різних сферах життя, українці змушені шукати альтернативні, вигідні рішення, що дозволять зекономити кошти і при цьому отримувати якісні послуги.

"Київстар" перший в Україні запустив для своїх абонентів альтернативу — лінійку тарифів "Київстар. Все разом" із мобільним зв'язком, "Домашнім інтернетом" і "Домашнім ТБ" в одному пакеті. Переваги цих тарифів — простота підключення, єдиний персональний кабінет для управління всіма послугами, оплата з мобільного рахунку. Купуючи "гуртом" три послуги, абонент отримує знижку 50%. Якщо середній чек за ці три послуги для українців уже перевалив за 200 грн, то у "Київстар" ціни від 110 до 155 грн.

У максимальному тарифі "Все разом. Екстра" за 155 грн у місяць користувач отримує безлімітний мобільний 3G, 300 хв. на інших мобільних операторів, домашній інтернет і телебачення. У тарифах "Все разом. Плюс" і "Все разом. Смарт" за 110 і 125 грн відповідно оператор дає необмежені дзвінки всередині мережі, 50 і 100 хв. для дзвінків на мережі інших мобільних операторів, 3000 Мб і 6000 Мб мобільного інтернету відповідно.

— Раніше щомісяця платила за інтернет, телебачення і мобільний зв'язок мйже 250 гривень. Було незручно. Бо доводилося вносити плату різним операторам у різні дні місяця та різні суми. Часто за біганиною по роботі та домашніми клопотами забувала сплатити, — каже він­ничанка Тетяна Верниба, 42 роки. — Кілька місяців тому тарифи на домашній інтернет і телебачення у мого провайдера зросли на 20 відсотків. Це значно вдарило по сімейному бюджету. Почула про нові тарифи "Київстар. Все разом". Вирішила спробувати. Побачила, що це — досить зручно. Ти платиш за три послуги одну суму, маєш один рахунок і особистий кабінет.

Якщо ви вже маєте "Домашній Інтернет" від Київстар, досить лише подати заявку на зміну тарифу в додатку "Мій Київстар" — вибрати в розділі "Доступні послуги" один із тарифів "Все разом" і активувати його. З'явиться форма, в якій необхідно вказати номер "Київстар", щоб об'єднати всі послуги в один пакет. Ходити до терміналів або платити за послуги через сторонні сайти не потрібно. Оплата за тариф щомісяця зніматиметься з мобільного рахунку. Якщо підключення до "Домашнього Інтернету" немає, то можна подати заявку на сайті оператора чи зателефонувати за безкоштовним номером 0 800 300 460.

Зараз ви читаєте новину «Українців чекає хвиля тотального подорожчання інтернету та ТВ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі