середа, 16 січня 2013 07:00

У США бракує вакцини від грипу

У США наростає паніка від того, що у всіх 50 штатах більшає випадків захворювання на грип. Епідемія, що з'явилася в Америці кілька тижнів тому, забрала життя десятків людей. Експерти кажуть, такого сильного спалаху хвороби у країні не було понад 10 років.

У штаті Нью-Йорк хворіють близько 20 тис. людей. Лікарні переповнені. Більшості госпіталізованих за 65 років. Губернатор штату 55-річний Ендрю Куомо повідомив, що щеплюватимуть дітей від шести місяців. Зазвичай вакцинують лише дорослих.

— Зараз у штаті найгірша ситуація, принаймні з 2009-го. Хворіють дедалі більше людей, — коментує губернатор.

У деяких штатах забракло вакцини. Влада штату Колорадо просить американців не панікувати і почекати кілька днів. Кажуть, вакцина буде наприкінці тижня.

— 3-річна донька Емілі захворіла на початку січня. За п'ять днів дитина померла. Це була її перша серйозна недуга, — говорить 40-річний Джо Ластінгер.

Американські медики наголошують, що головний симптом цьогорічного грипу — кашель. На нього скаржаться 19% хворих. 16% мають біль у горлі, 15% американців говорять про загальну втому і ломоту в тілі.

— Троє із чотирьох людей, які звертаються до нас з такими симптомами, не були щеплені від грипу, — розповідають лікарі.

— Вакцинація — найважливіший крок, який має зробити людина, щоб не захворіти. Якщо хтось дотепер не зробив укол, то робіть. Краще пізно, ніж ніколи, — говорить Том Фріден, директор Центру з контролю і запобігання захворюванням у США.

За кілька тижнів у США від епідемії грипу й ускладнень померли 20 дітей. Фахівці кажуть, епідемія мине приблизно в середині лютого.

Зараз ви читаєте новину «У США бракує вакцини від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі