вівторок, 14 квітня 2009 18:24

У легенях Сидоркіна росла ялинка

Автор: фото з сайту www.mignews.com
  Лікарі припускають, що Артем Сидоркін вдихнув спори ялини. Рослина проросла в його легенях, бо там волого, тепло і є кисень
Лікарі припускають, що Артем Сидоркін вдихнув спори ялини. Рослина проросла в його легенях, бо там волого, тепло і є кисень

28-річному Артемові Сидоркіну, з Удмуртії, поставили діагноз — рак легенів. Чоловік кашляв кров"ю і не міг дихати. Лікарі побачили на знімку пухлину і вирішили оперувати.

Під час розтину хірург Володимир Комашев оглянув хворий орган:

— Я не повірив своїм очам. У легенях була ялинкова гілочка. Ми проводили подібні операції тисячі разів, але таке побачили вперше. Я тричі покліпав очима, думав — привиділося, — усміхається. — Кажу асистенту: "Іди подивися, там ялинка". Він потім зізнався: подумав, що я збожеволів.

Ялинку витягнули й обміряли. Вона мала 5 см завдовжки. Вдихнути або проковтнути її Артем не міг — вона завелика, щоб увійти в легені.

— Мабуть, Сидоркін вдихнув спори ялини і вони проросли. А що, є всі умови — вологість, тепло, кисень, — каже Комашев.

— Мені пояснили, що кров ішла, бо ялинка роздряпала капіляри, — каже Сидоркін. — Гілку я збережу. Може, посаджу її перед вікном, аби нагадувала про те, що здоров"я —  найголовніше в житті.

Минулого літа в китаянки 90-річної Пу І з легень дістали вишневу гілку та кавалок моху. Жінка скаржилася на біль у грудях. Медики вирішили, що в неї пухлина. Під час операції побачили й витягли сторонні предмети.

— Мені їх тепер наче й не вистачає, — каже Пу. — Вони мене робили особливою. Мало хто носить у грудях гілку вишні.

Зараз ви читаєте новину «У легенях Сидоркіна росла ялинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі