пʼятниця, 01 серпня 2008 17:51

У будинку фон Трапп відкриють готель

Автор: фото: REUTERS/Leonhard Foeger
  93-річна баронеса Марія фон Трапп уперше за 70 років приїхала до рідного дому в австрійському Зальцбурзі
93-річна баронеса Марія фон Трапп уперше за 70 років приїхала до рідного дому в австрійському Зальцбурзі

У будинку австрійської родини співаків фон Трапп у Зальцбурзі відкриють готель. На відкриття із США приїхала 93-річна Марія Франциска фон Трапп. Вона вперше за 70 років побувала в рідному будинку.

Останній раз Марія Франциска була в Зальцбурзі 1938-го. Того року вся її родина виїхала до Америки, рятуючись від нацистів. Там про австрійських співаків написали мюзикл і зняли фільм.

Марія Франциска — одна з десяти дітей барона Георга фон Траппа. Усі вони добре співали та грали на музичних інструментах. Родина почала виступати в США під назвою "Ансамбль фон Траппів".

Марія Кучера, друга дружина фон Траппа, написала книгу "Родина співаків". Разом із чоловіком і десятьма дітьми гастролювала по всьому світу. Невдовзі на основі книги на нью-йоркському Бродвеї поставили мюзикл "Звуки музики". А 1965 року в Голлівуді зняли однойменний фільм, який отримав премію "Оскар".

Марія Франциска та її живі брати й сестри погодилися облаштувати в зальцбурзькому будинку родини готель. На відкритті 23 липня жінка заграла на гітарі й заспівала кілька пісень. У готелі повністю відновили обстановку родини фон Трапп. Одна ніч тут коштуватиме приблизно 100 євро.

Зараз ви читаєте новину «У будинку фон Трапп відкриють готель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі