вівторок, 13 листопада 2012 00:45

Торговельний центр розвалився за 15 хвилин до відкриття

У Аккрі, столиці африканської Гани, будівля торговельного центру "Мелком" розвалилася за чверть години до відкриття магазинів. Понад півсотні людей поранені, щонайменше четверо загиблих.

6-поверховий комплекс належить іммігрантові з Індії. Забудовники здали його в експлуатацію рік тому. Перед відкриттям називали ультрасучасним. Усередині будівлі були десятки магазинів із дешевими споживчими товарами. Місцеві кажуть, за кілька хвилин до відкриття крамниць перед торговельним центром часто шикувалася черга.

— Я йшов до школи. Раптом почув сильний гуркіт. Як вибух у кіно. Люди кричали. Я озирнувся і побачив, як розвалюється новий будинок, — розповідає місцевий Джон Овусу.

На час трагедії усередині була 51 людина, здебільшого продавці. На місце аварії відразу ж прибули пожежники, рятувальники та поліція. Чоловіки розбирали уламки, витягували тіла.

— Він помирає! Пустіть мене до нього. Це мій єдиний син, — благала біля завалів літня жінка.

10 осіб удалося витягти з під-руїн живих. Їх відразу доправили до лікарні.

Через трагедію у столиці президент 53-річний Джон Драмані Махама перервав робочу поїздку до міста Бауку, що на півночі країни.

Зараз ви читаєте новину «Торговельний центр розвалився за 15 хвилин до відкриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі