пʼятниця, 18 січня 2013 06:45

Тисячі індусів поспішають до річки Ганг, аби скупатися у його священних водах

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
 

Індус, присівши навпочіпки на узбережжі, виливає з мушлі воду в річку Ганг у місті Аллахабад, штат Уттар-Прадеш. 14 січня там розпочався релігійний фестиваль Кумбха-мела. Свято закінчиться за 55 днів. Тисячі індусів поспішають до річки Ганг, аби скупатися у його священних водах.

У понеділок вранці близько 3 млн індусів стоять на березі річки. Спочатку у крижану воду входить кілька сотень чоловіків, одягнених у труси, на жінках — сарі. Решта чекають своєї черги на березі. Люди співають, кидають у воду живі квіти.

— Нарешті я змив усі свої гріхи, які зробив у цьому житті і попередніх, — каже 77-річний аскет Свамі Сарасваті.

Чоловік виходить із води і тремтить від холоду й вітру. Надворі 0°С. Розповідає, що 40 років тому відмовився від держслужби, щоб "стати святою людиною".

— Десятиліттями я багато подорожував святими місцями, молився у храмах. Їв лише горіхи і фрукти, — додає.

Цього року в Індії очікують близько 100 млн паломників.

Фестиваль Кумбха-мела святкують раз на 12 років. Під час нього люди живуть у спеціально зведених для цього наметах. Їжу мають свою. Кому не вистачатиме, може купити у державних магазинах дешеві борошно, цукор, рис.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі індусів поспішають до річки Ганг, аби скупатися у його священних водах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі