пʼятниця, 25 лютого 2011 07:15

Татуювання свині роблять два місяці

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Свою майстерню у передмісті Пекіна Вім Дельвуа називає ”арт-фермою”. Каже, що ніколи не робить двом свиням однакових малюнків. Живими тварин не продає
Свою майстерню у передмісті Пекіна Вім Дельвуа називає ”арт-фермою”. Каже, що ніколи не робить двом свиням однакових малюнків. Живими тварин не продає

Бельгійський художник Вім Дельвуа, 46 років, переїхав до Китаю, аби й далі робити татуювання свиням. У Європі йому загрожував штраф і півроку за ґратами за знущання над тваринами. Вім каже, у Бельгії його мистецтва не зрозуміли.

Дельвуа робить татуювання на тілах молодих тварин. Наколює будь-що: від традиційних орнаментів різних країн до портретів знаменитостей і логотипів фірм. Один із улюблених рисунків — знак французького дому моди "Луї Віттон".

— Дуже люблю спостерігати, як татуювання росте разом зі свинкою, — ділиться художник.

Він придбав ферму у передмісті Пекіна. Свиней викуповує у м'ясників. Найняв 12 людей. Кожен доглядає одну тварину. Має дбати, щоб та не бруднилася, шкіра була достатньо зволожена і не стирався малюнок.

Коли свиня досягає 1,5-річного віку, її вбивають. Із туші знімають шкуру. Підсушують її, обробляють і вставляють у раму, як картину. В середньому одна робота на аукціоні коштує 100 тис. євро.

— Мої підопічні — чудова алегорія. Вони змушують замислитися, чого варте мистецтво для кожного з нас. Коли людина дивиться на татуйовану свиню, міркує, чи існує чітка лінія між тим, де є мистецтво, а де його вже нема, — пояснює художник.

Розповідає, що вперше зробив татуювання на шкурі мертвої свині, яку купив на бойні, 1995-го. Через два роки намалював тату живій тварині. При цьому застосував знеболювальне.

— Купую поросят, що важать у середньому 20 кілограмів. Рисунок наношу, коли трохи підростуть і звикнуть до моєї ферми. Працюю 2 години на тиждень, бо свиням не можна робити анестезію на довший час. Зазвичай малюнок завершую за два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Татуювання свині роблять два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі