середа, 14 липня 2010 07:00

Росіянка просить допомоги в Папи Римського

Автор: фото з сайта www.samaratoday.ru
  Світлана Шульц з синами у кімнаті-сушарні гуртожитку, звідки їх не хочуть переселяти. В одному з кутків завелася плісень, з вікна дме. Через це діти постійно хворіють
Світлана Шульц з синами у кімнаті-сушарні гуртожитку, звідки їх не хочуть переселяти. В одному з кутків завелася плісень, з вікна дме. Через це діти постійно хворіють

— Мер Камишина Олександр Чунаков і його чиновники довели мене до відчаю. Я ладна спалити себе на центральній площі міста, — пише в листі до Папи Римського жителька російського містечка Камишин Волгоградської обл. 29-річна Світлана Шульц.

Разом із трьома дітьми: 9-річним Андрієм, 8-річним Антоном та Іваном, якому 6,5 років, Світлана мешкає в кімнаті-сушарні в двоповерховому гуртожитку. Дім визнали аварійним ще в 1990-х.

— Дітей купаю в мисці, воду грію на газовій плиті, ношу відрами. Зі стелі обвалюється штукатурка, падає цегла. Будинок руйнується на очах. На вікнах узимку — лід, температура не вище 10 градусів. Часто короткі замикання. Ванни й душа ні в кого немає, гарячої води теж, — пише Світлана в листі до Бенедикта XVI.

Якось жінка пригрозила меру Камишина Чунакову, що поскаржиться на місцеву владу президенту Медведєву або прем"єр-міністру Путіну.

— Твої дебільні листи відправлять назад, ними займатимуться мої хлопці. Пиши хоч Папі Римському, — почула у відповідь.

Раніше Світлана Шульц мала свій бізнес. Але продала пасажирську і вантажну "газелі", аби сплатити 30 тис. руб. штрафу — 7 тис. 630 грн. Каже, місцева влада оштрафувала її фірму, щоб помститися за вимоги переселити сім"ю.

Завдяки зусиллям Світлани її будинок N15 на вул. Молодіжній внесли до програми з переселення на 2007–2009 роки. Але людей не переселили.

Чиновники пропонували Світлані Шульц переселитися у приміщення швейної майстерні.

"Зараз адміністрація міста виділила кошти для переселення цих людей в кращі житлові приміщення. Переселення відбудеться восени цього року", — відреагувала влада Камишина на лист Світлани Шульц до Бенедикта XVI. Офіційний Ватикан звернення росіянки поки що не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Росіянка просить допомоги в Папи Римського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі