вівторок, 07 листопада 2017 07:55

Російська поліція у шести містах арештувала 448 осіб

Автор: REUTERS
  Поліція затримує учасника антивладних протестів 5 листопада у Москві, Російська Федерація. Акцію організував опозиційний політик В’ячеслав Мальцев. Він закликав прихильників вийти цього дня на площі міст і стояти, допоки президент Володимир Путін не піде у відставку
Поліція затримує учасника антивладних протестів 5 листопада у Москві, Російська Федерація. Акцію організував опозиційний політик В’ячеслав Мальцев. Він закликав прихильників вийти цього дня на площі міст і стояти, допоки президент Володимир Путін не піде у відставку

5 листопада під час акцій протесту в Росії поліція затримала 448 осіб. Найбільше в Москві — 339, із них 49 — неповнолітні. У Санкт-Петербурзі — 21. Решту арештували в Ростові-на-Дону, Красноярську, Краснодарі та Пермі.

Схопили також журналіста радіостанції "Эхо Москвы" Андрія Єжова й кореспондента студії "Градус-ТВ" Ольгу Сапронову.

Затриманих допитали як свідків у кримінальних справах за звинуваченням в екстремістській діяльності, терористичних атаках і масових заворушеннях.

Багатьох людей залишили в "автозаках" на весь день. Почали оформляти протоколи у відділках увечері. 112 осіб затримали, декого — на дві доби.

У Москві схопили принаймні двох людей з інвалідністю. Хворий на епілепсію чоловік вів трансляцію в інтернет з "автозака". У нього знайшли наркотики. Кажуть, їх підкинули поліцейські. На Пушкінській площі правоохоронці зупинили юнака-інваліда першої групи за те, що їхав на самокаті із закритим обличчям. Його не відпустили на медичну процедуру для лікування гострої ниркової недостатності.

У Санкт-Петербурзі в автомобілі учасників мітингу правоохоронці знайшли зброю — пістолет, вибухівку й гранату. Людей звинувачують у підготовці теракту. Пітерський поліцейський застосував електрошокер до чоловіка за відмову зняти маску.

Серед затриманих у Москві є учасники щорічних "Читань Адама Сміта". Це суспільно-політичний форум, який проходить із 2010 року. Має на меті донести до молоді поняття політичної свободи й сприяти інтелектуальному розвитку. "Під час перерви кілька людей вийшли на вулицю, щоб пообідати в кафе. Без будь-якої причини поліція їх затримала", — пишуть на офіційній сторінці форуму.

Затримали також неповнолітніх, які, пояснюють вони, ловили покемонів через додаток "Покемон Гоу" на мобільному.

Ініціатором протестних акцій став російський політик В'ячеслав Мальцев, 53 роки. Він — голова громадського руху "Артподготовка", що визнаний екстремістським і заборонений у Росії.

Опозиціонер після звільнення з-під варти у липні ­2017-го емігрував. Закликав прихильників вийти на площі міст 5 ­листопада 2017 року і стояти, доки Володимир Путін не піде у відставку.

Під час "дня революції" Мальцев кілька разів виходив у прямий ефір на своєму Ютуб-каналі. Повідомив, що по всій Росії затримано 3 тис. людей і закликав не припиняти протести.

Зараз ви читаєте новину «Російська поліція у шести містах арештувала 448 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі