понеділок, 23 січня 2006 14:36

Раджу не вірять, що він живий

— Моя сім"я думає, що я помер. Вони не пускають мене в будинок, бо вважають, що я привид, — розповідає старий Раджу Рагхуванджі з індійського міста Катра.

Нещодавно Раджу вийшов із в"язниці, де провів кілька місяців за дрібний фінансовий злочин. Коли він з"явився на вулицях рідного міста, діти розбігалися з криком: "Привид! Привид!".

У тюрмі Раджу захворів, і його відправили до лікарні. За той короткий час, коли він був у неволі, за межами в"язничних мурів виникла історія про його смерть. Хтось із родичів розповів сім"ї, що у шпиталі Раджу помер. А оскільки ніхто не приїхав забрати тіло, його нібито кремували.

Діти розбігалися з криком: "Привид! Привид!"

За традицією, аби мертвий спокійно перейшов у інший світ, родина провела всі необхідні ритуали. Брати поголили голови. Але коли вони побачили перед собою "живого мерця", почали панікувати: адже все було зроблено як слід.

Тепер Раджу живе у знайомого, не має ані грошей, ані роботи. Суддя вимагає доказів, що він справді живий. Зазвичай індійці вірять, що у привидів ступні ніг повернуті назад. Та навіть нормальні ноги Раджу нікого чомусь не переконали.

Чоловік звернувся по допомогу до поліції — це його остання надія.

Зараз ви читаєте новину «Раджу не вірять, що він живий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі