вівторок, 27 вересня 2011 03:00

П'ятирічні хлопці билися без правил у клітці

Поліція графства Ланкашир у Великій Британії розслідує справу спортивного клубу з міста Престон. Тамтешні тренери влаштовували дитячі бої без правил. Билися хлопці 5–9 років. З охочих дорослих подивитися на дитяче насильство брали по 25 фунтів, це 300 грн. З формальної точки зору, клуб мав ліцензію на проведення поєдинків. Але лікарі кажуть, такі "змагання" калічать психіку дітей.

Спортивним клубом зацікавилися після того, як в інтернеті з'явилося відео одного з боїв у великій клітці. У записі 9-річний Кіан МакКінсон виходить на ринг проти на рік молодшого суперника. Обидва у шортах і футболках. За правилами можна лише боротися. Не дозволяють штовхатися, битися ліктями і кулаками. Але діти на відео порушували ці заборони, і їх ніхто не зупиняв. Бій триває 10 хв. Після нього один з хлопців виходить з рингу плачучи. Тренер та організатор професіональний боєць 28-річний Стівен Найтінгейл пояснив, що малий просто засмутився програшем. За його словами, батьки знають, що робить їхній син, і не заперечують.

У Британській медичній асоціації наголошують, що малечі не можна займатися такими жорстокими видами спорту. Тренери не мали права випускати їх на ринг без касок.

— Добре, коли діти займаються спортом. Але навіщо у клітці? Малі, яких у такому віці змушують жорстоко битися, виростуть "проблемними", — коментує правозахисник Джеремі Хант. — Я вражений, що це варварство, виявляється, ніяк не заборонене.

У міськради Престона є лише одна зачіпка, щоб відібрати ліцензію у клубу — якщо поєдинки відбуваються після 18.00. Зараз це перевіряють. Батькам, які допустили дітей до участі у боях без правил, загрожує до шести місяців ув'язнення за насильство над неповнолітніми.

Зараз ви читаєте новину «П'ятирічні хлопці билися без правил у клітці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі