вівторок, 30 травня 2006 16:26

Прем"єр Камбоджі заборонив сучасні мобілки

Прем"єр-міністр Камбоджі Хун Сен заборонив співвітчизникам користуватися мобільними телефонами, за допомогою яких можна пересилати відеофайли.

Зробити це прем"єра переконала дружина Бан Рані. Вона написала чоловікові офіційне звернення — мовляв, порнографічні картинки і відео негативно впливають на суспільну мораль. А сучасні телефони, за допомогою яких можна пересилати відеофайли, розповсюджують порнографію і сприяють сексуальній експлуатації жінок та дітей.

Після листа від дружини Хун Сен виступив перед співвітчизниками у храмі в столиці країни, де повідомив камбоджійцям — телефони третього покоління, які називають смартфонами, для них надто прогресивні. Відео- та фотокамери, мобільний Інтернет, можливість пересилати відеофайли шкодять нації.

— Хіба нам не достатньо просто чути одне одного і обмінюватися повідомленнями? — риторично запитував прем"єр. — Якщо підем далі, нам буде важко контролювати ситуацію. Ми не справляємося з порнографією в Інтернеті, то що вже говорити про телефони? Давайте зачекаємо ще років десять, доки не покращиться мораль у суспільстві.

Однією з найбільших проблем країни є проституція, зокрема й дитяча. Борделі регулярно відвідують 70% чоловіків. Хоча проституція є незаконною, поліцейських дуже легко підкупити. Рейди проводять лише тоді, коли їм платять менше, ніж вони хочуть.

Послуги проституток коштують недорого: від двох доларів за один статевий акт до $25 за ніч. Про вік окремої дівчини майже неможливо дізнатися. Посвідчень особи вони при собі не мають і, коли їх запитують про вік, завжди обманюють.

Сутенери, які контролюють більшість борделів, теж не кажуть правди. Вони здогадуються про вподобання того чи того клієнта і залежно від цього кажуть, скільки дівчині років. У борделях працює чимало неповнолітніх камбоджійок.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Камбоджі заборонив сучасні мобілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі