четвер, 22 квітня 2021 06:36

Відвідувачам невдалого фестивалю виплатять по сім тисяч доларів

277 відвідувачам музичного фестивалю на Багамах виплатять по $7 тис. — майже 200 тис. грн, компенсації. Так вирішив нью-йоркський суд з питань банкрутства. Слухання тривали чотири роки.

Найдешевші квитки на "Фір фестиваль" 2017-го коштували $1 тис. За $12 тис. обіцяли ексклюзивну вишукану їжу від елітного шеф-кухаря і 15 хв. спілкування із зірками й моделями. За $100 тис. можна було отримати перепустку на закриту вечірку після виступів.

— Моя дівчина марила цим фестивалем, — розповідає дизай­нер Ян Тревор. — Мали відкладені гроші на весілля. Вирішили поїхати на Багами. Лін здавалося, що після того її кар'єра блогерки й візажистки стрімко почне розвиватися. На місці виявилося, що підлога в будинку мокра, дах протікає. Наші валізи кидали. Побили дорогу косметику Лін. Замість вишуканого обіду принесли по два бутерброди із засохлим сиром. У сусідньому приміщенні люди купили квитки за 50 тисяч доларів. У їхньому номері навіть унітаз не встановили. Вони їхали заради зустрічі з Беллою Хадід. Її не було на острові. Компенсацію отримають всі однакову, незалежно від вартості квитків. Ми платили по 10 тисяч. Ще 2 тисячі обійшлася дорога.

Фестиваль закрили 27 квітня. Через сильний дощ і вітер у деяких будинках зірвало дах. Організатори не передбачили жодного укриття для учасників.

— Мені прикро, що так сталося, — казав тоді організатор Біллі Макфарленд. — За шість тижнів ми впоралися з тим, на що в інших організаторів іде рік. Не очікували, що почнеться сильний вітер із дощем. Таких речей не передбачиш.

Восени 2020-го чоловіка засудили на шість років за шахрайство. Не зміг прозвітувати, куди пішли гроші за квитки. Не роз­рахувався з будівельниками й іншими робітниками.

— Браян переконав з десяток місцевих ресторанів працювати на заході, — говорить кухар Лібі Ду. — Розповідав, що приїде багато молоді з грішми. І за три дні фестивалю можна буде добре заробити. Ми не мали обладнання для приготування страв на виїзді. А ще треба було створити нове меню. На закупку продуктів і алкоголю власник витратив 60 тисяч. Казали, що робить дурницю. У результаті Браян збанкрутував. Суди тривають.

За рішенням суду Макфар­ленд повинен виплатити ресторанам і готелям по $2–2,5 млн. Ще $27 млн віддати інвесторам. Розрахуватися з боргами має до 2040-го.

Зараз ви читаєте новину «Відвідувачам невдалого фестивалю виплатять по сім тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі