четвер, 30 липня 2020 00:08

Поліцейський застрелив чоловіка, який погрожував самогубством

Американка Еліс Хоул із Кольєрвілла подала в суд на міську владу. 2019-го її чоловік 59-річний Девід погрожував вчинити самогубство. Еліс викликала поліцію. Офіцер його застрелив.

— Чоловік моєї клієнтки потерпав від депресії, — каже адвокат Джеффрі Розенблюм. — Але вирішив припинити пити ліки. Тоді в нього з'явилися думки про самогубство. Йому було важко.

Еліс викликала поліцію напередодні вбивства. Тоді Девід теж заявляв, що заподіє собі смерть. Приїхала група, яка допомагає у кризових ситуаціях. Умовили Девіда заспокоїтися. Дійшли висновку, що він безпечний для себе й оточення. Наступного дня Еліс знову зателефонувала. Але приїхали не офіцери з кризового відділу, а спецпризначенці. Вони оточили будинок. Девід стояв перед ним із рушницею в руках і кричав на Еліс. Поліцейський Остін Вейгспек крикнув йому кинути зброю. Той не послухався. Через 5 секунд офіцер вистрелив чоловіку в серце. Родина Хоул хоче грошової компенсації. Кажуть, Еліс не заявляла, що він їй погрожує.

— Я розумію біль родини, — говорить юрист поліції Едвард Маккіні. — Але, боюсь, люблячій дружині було важко оцінити міру загрози. Девід був розлючений, бо дружина викликала поліцію. Вона набирала 911 із ванни й шепотіла. Кричав на неї і поліцейських. Ігнорував їхні команди. Рушницю тримав напоготові. Могли постраждати люди. В офіцерів є чіткі інструкції.

Зараз ви читаєте новину «Поліцейський застрелив чоловіка, який погрожував самогубством». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі