пʼятниця, 19 січня 2018 06:16

"Дуже поважна родина. Щороку відпочивають у Діснейленді"

Із домашнього полону в американському місті Перріс, штат Каліфорнія, поліцейські звільнили 13 дітей. Їм від 2 до 29 років. Троє були прикуті ланцюгами до ліжок. Мають ознаки недоїдання й затримки росту. Батьків — 57-річного Девіда Турпіна і Луїзу, 49 років, — затримали за звинуваченням у знущанні й тортурах. Установили кожному заставу $9 млн — майже 260 млн грн. Родичі й сусіди шоковані. Кажуть, гадки не мали, що відбувається в сім'ї.

"Акуратний заміський будинок. Поряд — три автомобілі. Фіранки затулені, але в одному вікні видно різдвяну зірку", — описує помешкання Турпінів журналіст Бі-Бі-Сі Джеймс Кук.

17-річна дівчина змогла втекти з дому. Прихопила з собою мобільний телефон. Повідомила поліцію. Розповіла, що відбувається в будинку, показала фото. Мала на вигляд 10 років. Інші шість дорослих дітей Турпінів — у такому ж стані.

— Це через недоїдання. Коли організм не отримує цинку, фолієвої кислоти, заліза — він припиняє рости, — пояснюють медики.

Достеменно не відомо, скільки діти пробули в полоні батьків.

До 2011-го Девід працював на "Нортроп Грумман" — військово-промислову компанію. Подружжя має кредитний борг $500 тис. — майже 14 млн грн. Луїза не працює.

Мешкають у Перрісі з 2014 року. Тоді чоловік зареєстрував у місцевому департаменті освіти приватну школу — нерелігійну установу із шістьма учнями. Призначив себе її директором. Держслужбовці не мають повноважень перевіряти такі навчальні заклади.

Це було схоже на релігійну секту, говорять сусіди. Батьки тримали дітей подалі від світу. Забороняли називати стороннім свої імена. Молодших не випускали надвір. Ті, хто порався на подвір'ї, були бліді, ніби ніколи не бачили сонця. Під час прогулянок усі вдягалися однаково.

У будинку темно, брудно і стояв сморід, розповіли правоохоронці.

— Діти дружелюбні, легко погоджуються на співпрацю. Сподіваються, що їхнє життя покращиться, — кажуть медики.

Слідчі не виявили в дітей ознак сексуального насильства чи психічних захворювань.

На сторінках у соцмережах батьки викладали родинні фото та відео. Усі виглядали радісними та щасливими. Свої коментарі залишали друзі й родичі.

— Це дуже поважна сім'я. Щороку відпочивають у Діснейленді, — говорить Бетті Турпін, мати Девіда. Зізналася, що не бачилася з онуками кілька років.

Зараз ви читаєте новину «"Дуже поважна родина. Щороку відпочивають у Діснейленді"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі