пʼятниця, 20 травня 2016 05:20

Найстаріший кіт прожив 136 людських років

Автор: ФОТО з сайта www.thestar.com
  Скутер любив сидіти на плечі. За 30 років жодного разу не намагався втекти
Скутер любив сидіти на плечі. За 30 років жодного разу не намагався втекти

14 травня в американському Менсфілді помер найстаріший у світі кіт — 30-річний Скутер. За кілька днів до смерті експерти з Книги рекордів Гінесса зафіксували рекорд.

— Він був зі мною з 4-тижневого віку. Тоді кішку збила машина. Я принесла кошеня додому. Не знаю, чи зможу оговтатися після його смерті. 30 років біля тебе був хтось особливий, а зараз він пішов, — каже хазяйка кота Гейл Флойд. — Щоранку він мене будив і щовечора чекав під дверима з роботи. Найбільше любив сушитися феном після ванни і випрошувати курча на вечерю.

Скутер був сіамської породи. Ветеринар Тріша Латімер розповідає, що його часто приносили на огляд. Гейл не давала коту шкідливої їжі. Щодня гралася з ним, щоб не гладшав. Подорожувала з твариною. Побували у 45 із 50 американських штатів. Коли позаторік Скутер зламав лапу, жінка три тижні носила його на лікування.

– 30 років котячого життя дорівнюють приблизно 136 людським. Неймовірно, що до самого кінця він залишався грайливим і сповненим енергії. Любив людей, ніколи не був агресивний. Навіть коли знав, що буде боляче, — говорить Тріша.

Коли в місті дізналися про рекорд, приносили подарунки Гейл і Скутерові. Зараз залишають квіти і плюшевих кошенят під її дверима.

Найстаріший кіт тепер — Кордрой з Австралії. Йому майже 27 років. Найдовше прожив Крім Пуф з Остіна, штат Техас. Помер у 38 років і три дні.

Зараз ви читаєте новину «Найстаріший кіт прожив 136 людських років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі