середа, 17 жовтня 2007 16:38

Найкращі умови для іммігрантів забезпечує Швеція

Минулого вівторка Британська рада та Брюссельська група з міграції оприлюднили результати досліджень умов для іммігрантів у країнах Європейського Союзу.

У 25 країнах — членах ЄС проживає загалом майже 21 млн іммігрантів. Рейтинг найбільш гостинних до них країн складали зі 140 різних показників.

У першу чергу дослідники звертали увагу на право іммігрантів на працю, можливості отримати посвідку на проживання, дозвіл перевезти родину, закони щодо запобігання дискримінації. Також ураховували загальний рівень та умови життя приїжджих.

Найсприятливіші умови виявилися у Швеції. Дослідники вважають, що в країні є проста, прозора і справедлива система, яка дозволяє іммігрантам залишитися на тривалий час без зайвих клопотів.

За Швецією у списку сприятливих для іммігрантів країн ідуть Португалія, Бельгія, Нідерланди та Фінляндія. Найменше серед усіх країн — членів ЄС про приїжджих дбає Латвія. Після неї — Кіпр, Австрія, Греція та Словаччина.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі умови для іммігрантів забезпечує Швеція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі