пʼятниця, 14 вересня 2018 06:10

"Надії воскресити батька дуже мало"

50-річний Курт Пілджром з американського міста Даттон, штат Монтана, три роки судиться з компанією "Алькор" . Там обіцяють оживити людину після смерті. У рідкому азоті заморозили голову Куртового батька. Решту тіла спалили.

Компанія пропонує людям заморозити тіло або голову одразу після смерті. "У майбутньому медицина зможе виростити тіло навколо мозку", — пишуть на своєму сайті. Технологія має назву кріогеніка.

Батько Курта Лоуренс Пілджром викладав біохімію в каліфорнійському університеті. За життя підтримував "Алькор". Заповів їм своє тіло. Оформив страховий поліс на $100 тис. Ці гроші заплатив компанії. Помер у віці 90 років 10 квітня 2015-го. Через п'ять днів після смерті став 135-м клієнтом "Алькора". За два тижні син отримав посилку з кремованими останками.

— Я був вражений і вкрай засмучений. Надії воскресити батька тепер дуже мало, — каже. Вимагає повернути йому $100 тис. і голову батька.

Тіло не могли зберегти за медичними показниками, пояснюють в "Алькорі". Подали на родину зустрічний позов. Мовляв, ті пізно повідомили про смерть.

— В угоді чітко написано: "Заморозити будь-які біологічні рештки, незалежно від їхніх пошкоджень". Про кремацію мали повідомити, — наполягає Курт. Компанія не мала наміру виконувати контракт, тому порушила його умови, вважає.

Суд зобов'язав "Алькор" передати гроші на зберігання в банк до остаточного вирішення суперечки. Адвокат Курта склав новий позов, за яким вимагає компенсацію моральної шкоди в розмірі $1 млн — 28 млн грн.

— "Алькор" займається нечесним бізнесом. Спонукає літніх людей до процедури, наслідки якої невідомі. Гроші беруть, а свої зобов'язання ігнорують, — вважає Пілджром.

Зараз ви читаєте новину «"Надії воскресити батька дуже мало"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі