пʼятниця, 12 серпня 2016 00:20

На найвищій водній гірці світу загинула дитина

У Канзасі, США, 7 серпня на найвищій водній гірці світу загинув 10-річний Калеб Шваб. Був сином конгресмена Скота Шваба.

Родина не планувала йти до аквапарку через прогнози погоди. Після служби в церкві хотіла повернутися додому. Але Скотові зателефонували. Мовляв, в аквапарку проведуть захід для офіційних осіб. Там четверо синів Швабів попросили покататися.

Калеб їхав у човні з двома жінками. Його молодший брат дивився внизу. Батьки з двома дітьми були на іншому атракціоні. Човен із Калебом підкинуло на сітку. Хлопчикові відірвало голову. У жінок поламані кістки обличчя.

— Усе було залите кров'ю, — розповідає 27-річна Елін Макфей. Вона також відпочивала в аквапарку. — Жінки верещали. Ми не одразу зрозуміли, що сталося. Думали, хтось руку поранив. Коли побачили тіло, малий став повторювати: "Це загинув мій брат. Це загинув мій Калеб".

В адміністрації аквапарку припускають — хлопчик був худий. Із гірки дозволяють спускатися не нижчим за 1,37 м. Загальна вага людей у човні має становити 181–249 кг.

— Я не розумію, як таке могло статися. Це технічно неможливо, — коментує інженер із техніки безпеки Вільям Стоун. — Але це сталося. Триває розслідування нещасного випадку.

Гірка Верракт ("божевільна". — ГПУ) зав­вишки 51 м — як 17-поверхівка. До вершини ведуть 264 сходинки. Відкриття гірки кілька разів відкладали два роки тому. На пробних заїздах мішки з піском вилітали з човнів. Інженери змінювали кут спуску. За два роки роботи атракціону травмовані тричі подавали до суду.

Зараз ви читаєте новину «На найвищій водній гірці світу загинула дитина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі