вівторок, 30 липня 2013 00:00

Чоловік у капелюсі пограбував виставку діамантів

У Каннах викрали коштовностей на $53 млн. Злодій, одягнутий у капелюх, шарф та рукавички, з'явився на виставці діамантів у готелі "Карлтон" минулої неділі близько полудня. Погрожуючи відвідувачам пістолетом, згріб коштовності до кейсу і зник. Охоронці не встигли нічого зробити.

На французькому курорті це третє велике пограбування за рік. У травні на Каннському кінофестивалі вкрали прикраси спонсора заходу на суму понад 660 тис. фунтів стерлінгів, це понад 5 млн грн. Вони належали кінозіркам та зберігалися у сейфі.

За тиждень до того, на вечірці в одному з п'ятизіркових готелів зникло кольє вартістю майже 2 млн євро.

— Імовірність повернути діаманти дуже мала. Злодії могли їх легко продати. Готель "Карлтон" розташований на набережній Круазет. Із нього чудовий краєвид на море, але туди легко залізти викрадачам, — коментує американський експерт із безпеки музеїв Джонатан Сазонофф.

Кажуть, каннські крадіжки подібні до дій банди "Рожева пантера" — вони награбували прикрас та годинників в Європі, Азії та США на 380 млн фунтів стерлінгів, це понад 4 млрд грн.

Поліція припускає, що всі три пограбування скоїла ця банда.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік у капелюсі пограбував виставку діамантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі