пʼятниця, 12 серпня 2016 00:10

Чоловік випадково отримав статус біженця у Німеччині

Китайський турист випадково отримав статус біженця в Німеччині. 31-річний чоловік хотів заявити в поліцію Штутгарту про викрадення сумки з грішми. Англійської чи німецької не знав. Офіцер вирішив, що китаєць просить надати йому притулок. Дав папери. Той підписав.

Чоловіка відправили в центр для біженців поблизу Дортмунду. Паспорт забрали.

— Він пройшов стандартну процедуру, — каже Крістов Шлютерман із організації "Червоний Хрест". — Дозволив взяти в себе відбитки пальців. Пройшов медичний огляд. Отримав кишенькові гроші. Не розумію, чому не протестував. Чи думав, що в Німеччині лікарі оглядають усіх, кого обікрали. А коли потрапив у центр, не міг звідти вибратися. Без документів його не випустять.

Працівники центру почали сумніватися, бо чоловік був надто добре одягнений. Терміново надіслати перекладача імміграційна поліція відмовилася. Бо китаєць сам заповнив документи. Сказали, скласти офіційний запит і почекати. Тоді звернулися за допомогою в місцевий китайський ресторан. Там порадили поставити на телефон автоперекладач із китайської.

— Усі 12 днів він говорив нам, що хоче продовжити тур Європою, — говорить Шлютерман. — Подумав, його везуть у безкоштовний готель. Доки шукають гаманець.

Китаєць відновив банківську картку й поїхав у Францію.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік випадково отримав статус біженця у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі