пʼятниця, 13 вересня 2019 05:20

Мисливцям рекомендують не брати на полювання собак

У Норвегії від невідомої хвороби за кілька днів загинули 25 собак.

Майже 40 тварин мали блювоту та діарею, деякі з них згодом померли. Перші випадки зафіксували у столиці Осло, згодом з'явилися повідомлення про щонайменше 13 в інших містах. Хвороба шириться і на сусідню Швецію.

У ветеринарному інституті під час розтинів виявили два види підозрілих бактерій. Але поки що невідомо, чи саме вони стали причиною смертей. У трьох собак ознаки "кривавої кишки". Але причиною недуги були не сальмонелла й не отрута для щурів, кажуть ветеринари.

— Ця хвороба дуже серйозна для псів. Але ми не знаємо, чи заразна вона, — каже представник органу з безпеки харчових продуктів.

Власникам радять тримати тварин під наглядом, не спускати з повідка на прогулянках, аби вони уникали контакту з іншими собаками.

Під загрозою цьогорічний мисливський сезон. У вівторок він розпочався з полювання на пернату дичину. Мисливцям не рекомендують брати собак, щоб не підхопили захворювання.

Зараз ви читаєте новину «Мисливцям рекомендують не брати на полювання собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі