вівторок, 06 травня 2008 16:59

Мексиканські дівчата відсвяткували повноліття

Щороку наприкінці квітня у Мексиці проходить день повноліття. 15-річні дівчата у святкових сукнях проїздять вулицями столиці країни Мехіко. Закінчується все концертом і танцями на одній із головних площ міста.

Учасниці готуються до кінсеаньєри— із іспанської повноліття — майже півроку. Шиють сукні, учать танці, підбирають перукарів і стилістів.  Традиційно парад показують по національному телебаченню.

— Це чи не найважливіший день у нашому житті, — каже 15-річна Надя. — Це мрія кожної місцевої дівчини.

Майже в усіх на голові тіара, сукня нагадує весільне вбрання, у руках —  букетики квітів.

— Коли ще ми зможемо відчути щось подібне? — каже Атенас, учениця місцевої школи. — Це єдиний шанс відчути себе справжньою принцесою.

Цього року в параді взяли участь 282 дівчини.

Їх везли вулицями міста у відкритому двоповерховому автобусі. На площі перед кафедральним собором учасниці виконували танець.

Традиційно у параді брали участь лише дівчата. Але цього року їх супроводжували 32 хлопці. Вони також готувалися до кінсеаньєри і з"явилися на параді в святкових костюмах.

Культурологи вважають, що традиція масового святкування повноліття сягає часів ацтеків. Ці індійські племена жили на території сучасної Мексики понад 700 років тому. Мексиканська культура розвивалася під впливом ацтецьких традицій і вірувань.

Зараз ви читаєте новину «Мексиканські дівчата відсвяткували повноліття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі