четвер, 01 квітня 2010 18:02

Медсестрі заборонили носити хрестика

Автор: фото з сайта www.dailymail.co.uk
  Медсестрі Ширлі Чаплін забороняють носити натільний хрестик, бо це може образити колег і  пацієнтів іншої віри
Медсестрі Ширлі Чаплін забороняють носити натільний хрестик, бо це може образити колег і пацієнтів іншої віри

Медсестрі 54-річній Ширлі Чаплін заборонили працювати у лікарні Королівського госпіталю британського міста Екзетер. А все через те, що вона відмовилася зняти із шиї хрестика на ланцюжку. Тепер Ширлі судиться з лікарнею.

Вона стверджує, що до лікарів-мусульман тут ставляться з набагато більшим розумінням, коли йдеться про зовнішні ознаки віри.

— Мене гнітить таке переслідування. Медсестрам-мусульманкам ніхто не забороняє носити хустки як символ їхньої релігії. Нічого не маю проти мусульман, але ставитися так вибірково до різних релігій — це відверта дискримінація, — пояснює Ширлі.

Адміністрація лікарні заявила, що кілька разів пробувала знайти компроміс із медсестрою. Їй запропонували носити сережки із зображенням розп"яття.

— Вони намагаються принизити мене, — каже Чаплін, яка працює в закладі з 1978 року. — Ще краще для них було б, аби я вистригла хреста на маківці.

Медсестра відмовилася оцінити в грошах заподіяну їй моральну шкоду. Каже, бажає лише, аби її не переслідували через віру. У суді розповіла, що саме хрестик на ланцюжку є традиційним способом носіння розп"яття. А чіпляти хреста до лацкані уніформи не збирається.

— Хочу, щоби мене повернули до роботи з хворими. Працюватиму медсестрою, допоки можу це робити.

Зараз ви читаєте новину «Медсестрі заборонили носити хрестика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі