середа, 14 лютого 2007 17:11

Матеуса Перейру дідусь півгодини відбивав у анаконди

Автор: фото: REUTERS
  8-річного Матеуса Перейру з Бразиліїї мало не вбила п’ятиметрова анаконда (на фото). Його дідуся Хоакіна, який півгодини боровся з твариною, за мужність нагородили орденом
8-річного Матеуса Перейру з Бразиліїї мало не вбила п’ятиметрова анаконда (на фото). Його дідуся Хоакіна, який півгодини боровся з твариною, за мужність нагородили орденом

— Мені було дуже страшно, — розповідає 66-річний Хоакін Перейра де Араухо з міста Косторама в Бразилії. — Я чув, як мій онук кричить, що помирає. Найбільше я боявся не встигнути.

Хоакін Перейра півгодини відбивав свого 8-річного онука Матеуса у 5-метрової анаконди. Коли вона напала, хлопчик грався зі своїм братом Флавіо на дідусевій фермі  неподалік від Косторами.

Змія схопила Матеуса за горло і міцно стиснула. Малий почав задихатися. На щастя, його дідусь примчав на допомогу.

Спочатку він спробував послабити хватку анаконди. Але та виявилася набагато сильнішою. Тоді чоловік почав бити її камінням і ножем мачете. Змія здалася тільки через півгодини.

— Відчуття було таке, ніби я намагався розрубати гумову шину, — каже Хоакін.

Нарешті дід схопив Матеуса і повіз до лікарні. Там хлопчика оглянули. На його тілі виявили стільки слідів від зубів, що довелося накласти 21 шов. Хоакін вийшов із "бою" без поранень. Мер бразильського міста Сан-Паулу запропонував нагородити чоловіка орденом за героїзм.

Анаконда — найбільша змія у світі — живе у тропічній Південній Америці на схід від Кордильєр. Місцеві знають Костораму, розташовану за 500 км від Сан-Паулу на південному сході Бразилії, насамперед як місце, де водиться чимало небезпечних змій. Вони живуть на берегах річок і боліт, зазвичай душать своїх жертв і тягнуть їх на дно водоймищ. Середні розміри дорослої анаконди 5–6 м, але інколи зустрічаються особини до 10 м завдовжки. Унікальний за величиною, достовірно виміряний екземпляр зі Східної Колумбії сягав 11 м 43 см.

Зараз ви читаєте новину «Матеуса Перейру дідусь півгодини відбивав у анаконди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі