середа, 13 червня 2012 07:30

Матері кладуть дітей на килимки на тротуарах

Автор: фото: REUTERS/Ricardo Ordonez
 

Чоловік в образі диявола перестрибує через немовлят під час католицького свята Тіла Христового в іспанському місті Кастрильйо-де-Мурсія.

— Його в Іспанії відзначають 400 років, — розказує місцевий 53-річний Фернандо Газубело. — Цього дня жителі вдягають найкращий одяг, п'ють вино та їдять сир. У народі обряд називають вигнанням диявола. На вулицю виходить чоловік у червоно-жовтому костюмі та масці. Усі звуть його Колачо, він символізує нечистого. Його супроводжує ударник у темному пальті. Він б'є у бубон. Колачо кланяється людям, перепрошує їх за гріхи, на які спокусив протягом року.

Після святкової ходи через центр міста Колачо виконує ритуальні танці й перескакує через немовлят.

— Матері кладуть дітей на килимки на тротуарах, — продовжує Фернандо. — Колачо танцює і переплигує через них. За нашими віруваннями, такі дітки житимуть довго і щасливо. Матерям не варто хвилюватися через малюків. На роль Колачо запрошують довгоногих спортивних хлопців.

Зараз ви читаєте новину «Матері кладуть дітей на килимки на тротуарах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі