вівторок, 20 червня 2017 07:40

Магазин без продавців сам провозить продукти

Автор: www.dailymail.co.uk
  У Китаї тестують автономний пересувний супермаркет. Гроші за покупки автоматично списуються з платіжної карти
У Китаї тестують автономний пересувний супермаркет. Гроші за покупки автоматично списуються з платіжної карти

У Китаї тестують автономний мобільний магазин "Мобі Март". Його створила шведська компанія спільно з вченими університету міста Хефей.

Усіма процесами пересувної крамниці керує комп'ютерна програма — штучний інтелект. Магазин працює на сонячній енергії, сам їздить до покупців.

Викликають його за допомогою програми на смартфоні.

"Мобі Март" працює цілодобово. Двері розблоковуються за допомогою тієї ж програми. Працівників немає. На стінах установлені камери відеоспостереження. На полицях — продукти харчування, напої, ліки, журнали. Покупці обирають необхідні товари та сканують штрихкоди. Гроші за покупки автоматично списуються з платіжної карти покупця. Замість продавця-консультанта — комп'ютерна голограма. Вона відповідає на запитання.

Автономний магазин відстежує наявність товарів. Коли щось закінчується, їде до постачальників і поповнює запаси. Завдяки сучасним технологіям, крамниця є екологічно чистою й економною, запевняють винахідники. Заощаджує на оплаті праці персоналу.

Супермаркет подорожує країною в тестовому режимі.

Зараз ви читаєте новину «Магазин без продавців сам провозить продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі