вівторок, 09 липня 2013 05:05

Лукашенка "утилізує" російська бюрократія

Лукашенка "утилізує" російська бюрократія

19-річне перебування Лукашенка при владі — неcпроста, вважає посол України в Білорусі 2010-2011-го Роман Безсмертний, 48 років. Найвагоміше цьому пояснення — фігура самого президента.

— Зокрема політичний обман, до якого вдався Лукашенко, — каже Безсмертний. — 1994-го він був головою парламентської комісії по боротьбі з корупцією. Солодко розповідав про боротьбу з корупцією, потім прийшов, очолив як корупцію, так і боротьбу з нею. Далі запустився маховик знищення всіх загроз своїй владі — політичних, економічних. Усе, що могло більш-менш вільно дихати в Білорусі — або знищене, або під контролем. Говорити про спротив нема смислу.

Є два варіанти майбутнього Білорусі. Перший — народ збереться із силами й скине диктатора. Це не надто ймовірний варіант, але виключати його не можна. За такого повороту, білоруська нація піде в Євросоюз. Процеси євроінтеграції Білорусь може пройти навіть швидше за українців.

Другий, ймовірніший розвиток подій — Лукашенка "утилізує" російська бюрократія. Кремль доведе його до статусу повітового білоруського голови у складі РФ. Це, звісно, так не називатимуть, але по суті воно так відбудеться.

Майбутнє Білорусі залежить від майбутнього Росії. Москва сьогодні має одне питання: яке буде життя після Путіна? Новий керманич Росії може розвернути політику дуже круто. Тоді й у Лукашенка побільшає проблем.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенка "утилізує" російська бюрократія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі