середа, 13 жовтня 2010 03:48

Курець-шимпанзе помер від старості

Автор: фото з сайта www.life.pravda.com.ua
  Шимпанзе Чарлі з південноафриканського зоопарку ”Бломфонтейн”
Шимпанзе Чарлі з південноафриканського зоопарку ”Бломфонтейн”

У південноафриканському зоопарку "Бломфонтейн" помер шимпанзе Чарлі, який полюбляв курити. До цигарок його привчили відвідувачі.

— Коли він бачив людей, що палять коло його клітки, випрошував цигарки. Ті кидали їх через огорожу. Чарлі робив кілька затяжок, сидячи на траві або на пеньку. Варто було застати його за палінням, як викидав цигарку. Шкірив зуби й намагався відволікти увагу від свого недопалку, — розповідає працівник зоопарку Деріл Барнз. — Скільки він викурив, сказати важко. За 15 років, що я тут працюю, бачив, як Чарлі курив, п'ять разів. Нікотинової залежності в нього не було.

У звіринці Чарлі забезпечували посилений догляд і харчування. Йому давали протеїнові коктейлі, вітаміни й мінерали. Помер у віці 52 років від старості. Прожив на 10 років більше, ніж зазвичай живуть у неволі шимпанзе.

Керівництво "Бломфонтейну" вирішило зробити з Чарлі опудало.

— Ми обговорювали можливість його похорону. Але Чарлі був такий популярний, що має завжди лишатися на виду, — каже працівник зоопарку Конділ Кедама.

Зараз ви читаєте новину «Курець-шимпанзе помер від старості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі