пʼятниця, 18 січня 2013 07:00

Колишнього міністра посадили за хабар

Австрійського екс-міністра внутрішніх справ 56-річного Ернста Штрассера засудили на чотири роки позбавлення волі за корупцію.

Два роки тому двоє британських репортерів із газети "Санді таймс", які вдавали лобістів, запропонували Штрассеру, щоб він провів потрібні їм поправки до європейського законодавства в обмін на 100 тис. євро. Той погодився.

Згодом відеозаписи розмови журналістів і чиновника, зроблені 2010-го та 2011-го, з'явилися в інтернеті.

Суд відбувся 14 січня у столиці Відень. Колишній міністр і екс-депутат Європарламенту на слуханні заперечував свою провину. Казав, що гроші нібито погодився взяти, аби провчити зухвальців.

— Я зрозумів їхню мету. Хотів простежити, яка мотивація була в них, — виправдовувався Штрассер.

— Це, мабуть, один із найдивовижніших захистів, які я чув за свою 20-річну кар'єру. Ви не знайдете жодного суду в Австрії, який повірив би вашим аргументам, — говорить суддя Ґеорґ Ольшак.

Британські журналісти Клер Ньюелл і Джонатан Калверт, які розіграли Штрассера, на суді не були присутні. Свідчили за допомогою відеоконференції. Екрани були повернуті так, що їхні обличчя бачили лише судді.

Штрассер слухав звинувачення спокійно. Час від часу щось нотував у записнику. Після оголошення вироку адвокат екс-депутата пообіцяв його оскаржити.

Зараз ви читаєте новину «Колишнього міністра посадили за хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі