четвер, 04 січня 2018 06:00

Гейтс уперше за п'ять років перестав бути найбагатшим

$1 трильйон — майже 28 трлн грн — заробили за 2017 рік 500 найбагатших людей планети. Рейтинг мільярдерів склали в аналітичному агентстві "Блумберг". Враховували чистий прибуток компаній та інші показники.

Американець Джеф Безос, 53 роки, став найбагатшою людиною 2017 року. Він є засновником компанії "Амазон". Продає власні товари та продукцію інших виробників через інтернет. Наприкінці грудня статки Безоса оцінювали в $99,6 млрд — 2,8 трлн грн.

62-річний Білл Гейтс уперше з 2013‑го втратив позиції світового багатія.

Гейтс і Безос увесь рік змагалися у багатстві. Гейтс опинився на другому місці з $91,3 млрд — 2,6 трлн грн. Є співзасновником компанії "Майкрософт", що розробляє програмне забезпечення для комп'ютерів.

Американський інвестор Ворен Баффет, 87 років, посів третє місце в рейтингу. Його статки оцінюють у $85 млрд — 2,4 трлн грн. Баффет інвестує в компанію "Кока-кола". Кажуть, випиває п'ять банок цього напою щодня. Вкладає гроші також у світову мережу торгових центрів "Волл-март" та в американського автовиробника "Дженерал ­Моторз".

Іспанський підприємець 81-річний Амансіо Ортега закінчив рік із $75,5 млрд — 2,1 трлн грн. Володіє низкою брендів модних одягу й аксесуарів. Найвідоміший серед них — "Зара".

П'ятий серед найбагатших — засновник соціальної мережі "Фейсбук" Марк Цукерберг, 33 роки. За рік допрацювався до $72,6 млрд — 2,03 трлн грн.

Зараз ви читаєте новину «Гейтс уперше за п'ять років перестав бути найбагатшим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі