вівторок, 27 жовтня 2009 18:42

Гаррі Поттер ненавидить своє їм"я

Автор: фото з сайту dailymail.co.uk
  Своїй дівчині Гаррі Поттер показував паспорт, водійські права та банківські картки — лише так вона повірила, що він не бреше про своє ім’я
Своїй дівчині Гаррі Поттер показував паспорт, водійські права та банківські картки — лише так вона повірила, що він не бреше про своє ім’я

20-річного жителя англійського міста Портсмут звати Гаррі Поттер — як казкового чаклуна з творів англійської письменниці Джоан Роулінґ, 44 роки. Коли хлопець представляється, йому не вірять — через це він ненавидить своє ім"я.

— Я працюю в банку, спілкуюся з клієнтами по телефону — лише мені керівництво  дозволило не представлятися, — каже Гаррі. — Коли чують: "Доброго дня, з вами говорить Гаррі Поттер", думають, що це жарти, кидають слухавку. Як граю у футбол, чую коментарі: "Гаррі Поттер зачаклував м"яч, і він полетів у ворота противника".

Своїй дівчині Філіппі Голл, 18 років, Гаррі довелося показати паспорт, права водія та банківські картки, щоб довести, що він не бреше.

Юнак схожий на 20-річного актора Деніела Редкіліфа, який виконує роль чаклуна Поттера у фільмах. В обох темне коротке волосся, подібні за формою носи. У справжнього Гаррі, так само як і в казкового, є невеличкий шрам на лобі.

— Коли обирала ім"я для сина, подумати не могла, що воно стане відомим на весь світ, — говорить мати хлопця 47-річна Трейсі Шоу. — До виходу книжок Роулінґ усі думали, що його назвали на честь британського принца Гаррі. Діти в школі його називали "принцом Гаррі".

Перша книжка Джоан Роулінґ "Гаррі Поттер та філософський камінь" вийшла 1997 року. Загалом авторка написала сім романів. У світі продали понад 250 млн примірників. Завдяки творам і фільмам про Гаррі письменниця стала найбагатшою жінкою Британії. Її статки оцінюють в $1 млрд. Роулінґ розповідала, що для головного персонажа вона взяла прізвище свого друга дитинства Яна Поттера. Вони грали у чарівників. А Гаррі — її улюблене чоловіче ім"я.

Зараз ви читаєте новину «Гаррі Поттер ненавидить своє їм"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі