понеділок, 23 жовтня 2006 18:01

Екс-президент Картер допомагає синові стати сенатором

Автор: фото: REUTERS/Sun Sam Morris
  Колишній президент США Джиммі Картер (ліворуч) та його син Джек під час передвиборної поїздки Картера-молодшого в Лас-Вегасі, штат Невада
Колишній президент США Джиммі Картер (ліворуч) та його син Джек під час передвиборної поїздки Картера-молодшого в Лас-Вегасі, штат Невада

"О мій боже!" — вигукнула Керолін Фреґосо з медичної компанії в Лас-Вегасі, побачивши колишнього президента США, 82-річного Джиммі Картера.

Через 25 років після закінчення свого президентського терміну Картер уперше з"явився на людях. Нині він підтримує свого сина, 59-річного Джека Картера на виборах до сенату, які відбудуться 7 листопада. Картер-молодший балотується від штату Невада. Проте екс-президент зізнається, що під час зустрічей із виборцями йому приділяють більше уваги, ніж синові.

— Люди частіше просять автограф у колишнього президента, ніж у майбутнього сенатора, — сміється Джиммі Картер.

У передвиборних поїздках Джека супроводжує вся родина. Хоча в повсякденному житті двоє його братів і сестра уникають публічної уваги. Джек — єдиний син серед чотирьох дітей Картерів, який пішов у політику.

Його 54-річний брат Джеф очолює комп"ютерну компанію. На три роки молодший Чіп Картер узагалі кожні півроку проводить за межами США. У Йорданії в нього інвестиційний бізнес. А 39-річна Емі Картер ще в дитинстві відчула, як часом неприємно бути в центрі уваги.

— Коли Джиммі очолював штат Джорджія, їй було всього три роки, — розповіла дружина екс-президента Розалін Картер, 79 років. — На свято Хелловін Емі ходила від будинку до будинку і традиційно просила гостинця. Біля одного з них на Емі накинулися телевізійні репортери з камерами і сильно налякали її.

Джиммі Картер був 39-м президентом США і керував країною у 1977–1981 роках. У 59 він уже два роки, як був пенсіонером. А його син Джек у цьому віці тільки починає політичну кар"єру. Основним суперником Джека на виборах є чинний сенатор від Невади Джон Енсайн. За даними опитування, більшість виборців підтримують саме Енсайна.

Зараз ви читаєте новину «Екс-президент Картер допомагає синові стати сенатором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі