пʼятниця, 21 березня 2008 17:49

Джефові Шольцу апендикс видалили через рот

Джефові Шольцу апендикс видалили через рот

Хірурги медичного центру Сан-Дієго при Каліфорнійському університеті у США провели першу в країні операцію з видалення апендикса через рот. Вона пройшла вдало. За 20 год. пацієнт повернувся додому.

42-річному Джефові Шольцу лікарі зробили невеликий розріз біля пупа — ввели в черевну порожнину мініатюрну камеру, а через рот — гнучкі інструменти. Звідти через шлунок медики дісталися черевної порожнини та хворого органа. Його надрізали й видалили тим же шляхом — через шлунок та ротову порожнину.

Шольц погодився на таке хірургічне втручання, бо вважає його "цікавим". Біль, який турбував чоловіка наступного дня, він оцінив на два бали за десятибальною шкалою. Схожу операцію провели місяць тому у Швеції: 30-річній пацієнтці видалили апендикс тим самим способом. Жінка швидко одужала і сказала, що майже не відчувала болю.

При транслюмінальних ендохірургічних втручаннях вводять гнучкі інструменти у природні отвори людського тіла — зокрема в рот, пряму кишку чи піхву. Перевага такого методу полягає, перш за все, у відсутності будь-яких слідів хірургічного втручання та зниженні ризику інфекцій.

Ці операції проводять в обмежених кількостях в Індії, США та Швеції. Медики запевняють, що вони економніші та безпечніші для пацієнтів, ніж звичайне хірургічне втручання.

Зараз ви читаєте новину «Джефові Шольцу апендикс видалили через рот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі