понеділок, 03 вересня 2007 16:40

До Британії втік іще один російський мільярдер

Російський мільярдер Михайло Гуцерієв, 49 років, утік до Великої Британії. У Росії на нього чекає суд за несплату податків. Та власник компанії "Росснефть", стверджує, що звинувачення сфабриковані.

Підприємця називають Михайлом Другим. Перший — Михайло Ходорковський — у сибірській тюрмі.

У липні цього року Гуцерієв розмістив на сайті своєї компанії лист. Чоловік розповідає, що на нього чинять безпрецедентний тиск. Михайлові пропонують "піти по-доброму" й передати компанію пропрезидентському бізнесмену Олегові Дерипасці.

Гуцерієв вирішив піти з "Росснефти". Продати її Дерипасці, щоб вивести компанію з-під удару. Але справи проти нього не закрили. Більше того, 21 серпня за незрозумілих обставин загинув його син, 21-річний Чингісхан. Він нібито потрапив у аварію під Москвою. Юнак був членом ради директорів компаній "Русский уголь", "Русская содовая компания" та кількох інших комерційних структур.

Підприємець попрощався з сином у Блакитній мечеті, що в Баку. А потім утік до Великої Британії. До цієї країни він перевів свої банківські кошти. Серед них, можливо, були й $3 млрд, які Дерипаска заплатив за компанію.

Утікши, Гуцерієв приєднався до бізнесмена Бориса Березовського, колишнього лідера чеченських бунтівників Ахмеда Закаєва, журналістки Олени Трегубової та топ-менеджерів компанії Михайла Ходорковського ЮКОС. Усі ці люди в різний час утекли з Росії від переслідувань і попросили політичного притулку в Лондоні.

Зараз ви читаєте новину «До Британії втік іще один російський мільярдер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі