вівторок, 24 квітня 2018 07:25

Дитина народилася через чотири роки після смерті батьків

У китайському місті Гуанджоу дитина народилася через чотири роки після смерті батьків. Малюк з'явився із замороженого ембріона від сурогатної матері. Рідні діди й баби доводили своє право на онука в суді.

Подружжя Шен і Лю два роки не могли зачати дитину природним шляхом. Зважилися на штучне запліднення. Звернулися до місцевої клініки. За п'ять днів до операції загинули в автокатастрофі. Трагедія сталася в березні 2013-го.

Батьки подружжя вирішили, що дитина має народитися в пам'ять про Шен і Лю. Лікарня відмовилася надати ембріони. Їх забрали через суд. Розгляд справи тривав три роки.

Сурогатне материнство в Китаї заборонене. Батьки загиблих зв'язалися з напівлегальною організацією в сусідньому Лаосі. Там знайшли жінку, але треба було привезти ембріони. Вони були в контейнері з рідким азотом. В аеропорту такий вантаж перевозити відмовилися. Скористалися машиною.

За дев'ять місяців у Китай прибула породілля. Наприкінці 2017 року в неї народився здоровий хлопчик. Про його історію стало відомо лише зараз. Діди та баби назвали його Тянтян, що означає "солодкий". Тепер здали аналіз ДНК, аби довести, що вони родичі і хлопчик може стати громадянином Китаю.

— Він завжди усміхається. Очима схожий на мою доньку, але загалом — на тата, — говорить Ху Сінджан, мати Лю.

Новоявлені дідусі й бабусі вирішили не говорити онукові про те, як він з'явився на світ, доки не подорослішає. Доти казатимуть, що батьки працюють за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Дитина народилася через чотири роки після смерті батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі